Eurobasket

Οικονόμου στον ΣΠΟΡ FM: «Να μην βιαζόμαστε να κρίνουμε την Εθνική»

Την πεποίθηση του πως είναι ακόμα νωρίς για να κρίνουμε και να προδικάσουμε την πορεία της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ εξέφρασε ο Νίκος Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM.

Την άποψη πως η καλοπροαίρετη κριτική μπορεί να βοηθήσει την Εθνική ομάδα να βελτιωθεί εξέφρασε ο Νίκος Οικονόμου, προσθέτοντας ωστόσο πως για να βγουν οριστικά συμπεράσματα καλό θα ήταν να μην βιαζόμαστε και να περιμένουμε το τέλος του Ευρωμπάσκετ.

Ο νεαρός προπονητής μίλησε στο αέρα του ΣΠΟΡ FM και στην εκπομπή «Αντεπίθεση» των Βασίλη Βέργη και Βάιου Τσούτσικα, όπου είπε πως το σημαντικό είναι πως τόσο οι προπονητές όσο και οι παίκτες έχουν αντιληφθεί τα λάθη που έχουν γίνει μέχρι τώρα και προσπαθούν να τα βελτιώσουν, ενώ υποστήριξε πως δεν πρέπει να στεκόμαστε στην απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο καθώς σημασία έχει οι παίκτες που βρίσκονται αυτή την ώρα στην Εθνική να καταφέρουν να βγουν από την δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Παράλληλα, μίλησε για το αποψινό παιχνίδι κόντρα στην Φινλανδία λέγοντας πως είναι ένα ματς που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια ωστόσο υπογράμμισε πως ο πραγματικός τελικός θα είναι κόντρα στην Πολωνία.

Τέλος σχολίασε τις δηλώσεις του Κώστα Μίσσα αλλά και την περιβόητη κίνηση που είχε κάνει στο ΣΕΦ στο πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος του 1999.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την εικόνα της Εθνικής ομάδας:
«Το πιο σημαντικό είναι πως οι αθλητές και οι προπονητές έχουν αντιληφθεί τι γίνεται λάθος. Κάθε ομάδα έχει αδυναμίες και αυτή τη στιγμή γίνεται μία προσπάθεια να βελτιωθούν αυτές. Δεν είναι κακό να υπάρχουν καλύτερες ομάδες από εμάς».

Για το αποψινό παιχνίδι κόντρα στη Φινλανδία:
«Σε τέτοια παιχνίδια με ομάδες στα μέτρα μας έχω την αισιοδοξία πως θα κερδίσουμε. Και στα νοκ-αουτ είναι άλλη κουβέντα. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια. Οι αντίπαλοι έρχονται από νίκη μετά από δύο παρατάσεις. Έχουν ψυχολογία και την στήριξη του κόσμου. Το θέμα είναι ότι και σήμερα να κερδίσουμε πρέπει να κερδίσουμε και αύριο. Ότι και να γίνει σήμερα το αυριανό παιχνίδι με την Πολωνία είναι τελικός. Οπωσδήποτε μία νίκη κόντρα στην Φινλανδία θα βοηθήσει, ωστόσο αύριο είναι ο τελικός».

Για την κριτική που ασκείται στην ομάδα:
«Δεν ξέρουμε τι γίνεται μέσα σε μία ομάδα και στη συνέχεια θα δοκιμαστούν και άλλα πράγματα. Και οι προπονητές έχουν αντιληφθεί τα λάθη και προσπαθούν να τα διορθώσουν. Πρέπει να καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια και διάθεση στην άμυνα οι παίκτες μας. Πρέπει όλοι να δίνουν το 100%. Όταν χάνεις όλα πάνε στραβά. Να μην βιαζόμαστε. Σίγουρα υπάρχουν κάποια πράγματα που χρειάζονται βελτίωση, ούτε είμαστε η ομάδα του παρελθόντος που έπαιρνε τα χρυσά».

Για το αν η απουσία του Αντετοκούνμπο επηρέασε την ομάδα:
«Δεν ζω την ομάδα από μέσα για να το ξέρω αυτό. Και πέρυσι ήταν ο Αντετοκούνμπο στην ομάδα. Δεν μπορούμε να μένουμε στο τι θα γινόταν άμα ήταν ο Γιάννης. Αυτή τη στιγμή η ομάδα καλείται να βγει από την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται. Να κερδίσουμε τουλάχιστον ένα από τα δύο παιχνίδια και μετά βήμα βήμα».

Για τον αν μπορεί να αντιστραφεί η δύσκολη κατάσταση:
«Είναι θέμα παικτών και ο προπονητής να καταφέρει να πάρει το 100%. Είναι και το τι απαιτήσεις υπάρχουν. Στο τέλος πρέπει να κρίνουμε την Εθνική όχι μόνο γιατί μπορεί να μην έρθει μια επιτυχία αλλά για να βελτιωθούν τα λάθος κείμενα».

Για τις δηλώσεις του Κώστα Μίσσα:
«Εγώ παρακολουθώ πάντα ένα παιχνίδι. Όχι τις δηλώσεις. Τα αγωνιστικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα».

Για το πώς αντιμετώπιζαν την κριτική παλαιότερα:
«Παλαιότερα ήταν διαφορετικά. Δεν ήταν όπως τώρα με την δυναμική των social media. Νομίζετε πως αυτά τα παιδιά δεν στενοχωριούνται με αυτό που συμβαίνει. Ακόμα και νίκες να είχαμε ο εγωισμός στους παίκτες πάντα υπάρχει. Ένας παίκτης δεν παίζει για να δώσει απαντήσεις στην κριτική αλλά για να δώσει απαντήσεις στους συμπαίκτες του και τον προπονητή του».

Για την περιβόητη κίνηση του στον 5ο τελικό στο ΣΕΦ το 1999 και αν ήταν απάντηση στην κριτική που ασκούνταν στην ομάδα:
«Δεν έκανα την κίνηση στο ΣΕΦ ως απάντηση για να αποδείξω κάτι στον κόσμο. Το έκανα για να τους μείνει χαραγμένο στο μυαλό. Το θέμα είναι να έχεις τα… γκατς να προσπαθήσεις».

Για το αν έχει δει νέα στοιχεία στο φετινό Ευρωμπάσκετ:
«Υπάρχει πολύ αθλητικότητα όπως και στην Ευρωλίγκα. Υπάρχει ο Μαρκάνεν που μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση. Και ο Ντόνσιτς είναι ένα απίστευτο ταλέντο μόλις 20 χρόνων».

Για το μελλοντικά του σχέδια ως προπονητής:
«Έχω τελειώσει από τις 6 Μαΐου από τον Πανιώνιο και από τότε κανείς δεν έχει έρθει σε επικοινωνία μαζί μου. Μιλάω με κάποιους ανθρώπους και μου μεταφέρουν πως είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Υπάρχουν Πανιώνιοι που έχουν εξαφανιστεί και θα έπρεπε τώρα να είναι μπροστά. Είναι σημαντική η προσπάθεια του κ.Αλευρογιάννη, όμως τα λεφτά που έχουν συγκεντρωθεί από τις μετοχές είναι ελάχιστα. Τελικά δεν ανεβήκαμε κατηγορία, αλλά στο γήπεδο πήραμε πρωτάθλημα. Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά η περσινή, ένα μάθημα για όλους μας και όλοι πιστεύαμε πως ο Πανιώνιος θα επιστρέψει στην Α1. Και πέρυσι ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος δεν ήταν σωστός απέναντί μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x